Opskrift: Skovs Mayo

MAD & OPSKRIFTER

([rt_reading_time label=”Læsetid:” postfix=”minutter” postfix_singular=”minut”])

Skal du have hjemmelavet lækre pommefritter eller mangler en god mayo, til aioli, estragonmayo eller måske en chilimayo. Så kommer her en min helt egen opskrift på en grundmayo, hvor du selv kan tilsætte den smag du ønsker.

Læs også opskriften på simple brioche burgerboller her.

Mads' Mayo

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 pers.

Udstyr

  • 1 Håndmixer
  • 1 Skål

Ingredienser
  

  • 2 stk. Æggeblommer evt. past.
  • 2 spsk. Hvidvinseddike
  • 4-6 dl Neutral olie
  • 1 tsk Sennep Valgfrit
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Hæld æggeblommerne i en skål. 
  • Tilsæt hvidvinseddike, salt og peber.
  • Rør det sammen og begynd langsomt at tilsætte nogle få dråber olie.
  • Når du kan se den gule farve begynde at skifte til en hvid nuance er olien begyndt at emulgerer med æggeblommerne og du kan nu begynde at mængden af olien op du tilsætter.
  • Nu er du klar til at tilsætte din grundmayo den smag du ønsker:

Noter

Aioli: 1-3 fed hvidløg
Estragon: ca. 2 dl finthakket frisk estragon
Chili: ca. 1 frisk chili (uden kerner)
HUSK! Rør så hurtigt som muligt, hele tiden.
Søgeord Dip, Dressing, Tilbehør
Gode råd
  • Æggeblommerne skal ikke være for kolde. Du kan risikerer at mayo’en skiller eller olien ikke kan emulgerer med æggeblommerne.
  • Hvis din mayo er blevet for stærk/syrlig kan du tilsætte en lille skulle flydende honning
  • Hvis du kommer enten citrus eller hvidvinseddike i efter olien, kan du opleve af mayo’en skiller. Du kan evt. rede den ved at tilføre mere olie og piske i længere tid.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Leder du efter noget?

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram

Skal du have hjemmelavet lækre pommefritter eller mangler en god mayo, til aioli, estragonmayo eller måske en chilimayo. Så kommer her en min helt egen opskrift på en grundmayo, hvor du selv kan tilsætte den smag du ønsker.

Læs også opskriften på simple brioche burgerboller her.

Mads' Mayo

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 pers.

Udstyr

  • 1 Håndmixer
  • 1 Skål

Ingredienser
  

  • 2 stk. Æggeblommer evt. past.
  • 2 spsk. Hvidvinseddike
  • 4-6 dl Neutral olie
  • 1 tsk Sennep Valgfrit
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Hæld æggeblommerne i en skål. 
  • Tilsæt hvidvinseddike, salt og peber.
  • Rør det sammen og begynd langsomt at tilsætte nogle få dråber olie.
  • Når du kan se den gule farve begynde at skifte til en hvid nuance er olien begyndt at emulgerer med æggeblommerne og du kan nu begynde at mængden af olien op du tilsætter.
  • Nu er du klar til at tilsætte din grundmayo den smag du ønsker:

Noter

Aioli: 1-3 fed hvidløg
Estragon: ca. 2 dl finthakket frisk estragon
Chili: ca. 1 frisk chili (uden kerner)
HUSK! Rør så hurtigt som muligt, hele tiden.
Søgeord Dip, Dressing, Tilbehør
Gode råd
  • Æggeblommerne skal ikke være for kolde. Du kan risikerer at mayo’en skiller eller olien ikke kan emulgerer med æggeblommerne.
  • Hvis din mayo er blevet for stærk/syrlig kan du tilsætte en lille skulle flydende honning
  • Hvis du kommer enten citrus eller hvidvinseddike i efter olien, kan du opleve af mayo’en skiller. Du kan evt. rede den ved at tilføre mere olie og piske i længere tid.

Klik her og bliv inspireret, @modnorddk

Det vil være fantastisk, hvis du vil følge min profil. Der er fyldt med oplevelser, rejser, god mad, gadgets og små hverdagshistorier.

Måske du vil synes om…
KOMMENTARER
OM MIG

Jeg hedder Mads, er far til 2 drenge – og gift med fantastiske Helle. Jeg elsker at opleve, på alle måder, sammen med min familie. Det skal være sjovt og afslappet og med den tilgang skriver jeg om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her.

Mit navn er Mads – Hyggeligt du er med 🙂

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

Nyhedsbrev

Få oplevelser, indspark fra hverdagen og brugbare guides, direkte i din indbakke?

Instagram