Rigtig mange danskere har en trampolin stående i haven, men den kan fylde en hel del. Trampoliner fåes i flere størrelser og op til 5 meter i diameter og de fåes til enten nedgravning eller til at have stående frit på græsplænen. Vi købte 1½ år siden naboens trampolin og selvfølgelig skulle det være én af de største de havde – men det var en god pris 🙂 .
Nedgravning iværksat
Efter den havde stået frit på græsset i lang tid og egentlig ikke særlig flot at se på, besluttede vi at den skulle graves ned bagerst i haven. Trampolinen er ikke beregnet til nedgravning, men du kan sagtens fjerne mellemstykket på benene og sætte den ned på græsset. Jeg fik målt ud til hullets størrelse og gik i gang med spaden. BUM! Jorden var fyldt med ler, så der skulle en minigraver til, hvis ikke udgravningen skulle tage indtil sommerferien at få færdig.
Hurtigt hul og meget jord
Til gengæld gik der ikke mere end 2½ time, så var hullet gravet – men var der desværre kun alt jorden der skulle køres ud af haven (med trillebør og manuelskovl). For en weekend kostede minigraver + trailer 1.600 kroner inkl. moms hos Ramirent. Minigraveren er helt sikkert et godt værktøj til opgaven, men vær opmærksom på den kan sætte fodspor i haven som efterfølgende skal rettes op med nyt græs og planering.
Arbejdsplan for nedgravning
- Mål omkredsen af hullet ud og markér det på græsplænen. Bemærk der er forskel på en trampolin der er beregnet til nedgravning og en der skal stå med rammen oppe på græsset.
- Begynd at grav. Men grav hullet som en balje og ikke med lige sider. Graver du hullet med lodrette sider, vil det falde sammen med tiden.
- Find den rigtig dybde i midten af hullet. Dybden afhænger af trampolinens diameter. En diameter på 5 meter, svarer til et hul på ca. 90 cm i dybden.
- Saml trampolinen.
- Spænd den fast med stormsikring
- Sæt et net el. lign. foran rammen, så bolde og dyr ikke kan komme ned i hullet.